Blog

Okos megoldások terasz kialakításához

A legtöbb családiházhoz tartozó kertben helyet kap valamilyen formában a terasz, akár kis kiülő, fedett vagy nagyméretű terasz formájában. Ahány megrendelő, annyi féle ötlet és anyag, de egy valamiben mindenkinek azonos a véleménye: a cél egy hosszú élettartamú és egyenletes felület létrehozása, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak.

2020.08.31 16:31
Mi kell egy jó kerthez?

A lakberendezési és építészeti kiadványok és blogok legtöbbször a házzal és annak szobáival foglalkoznak mind design, mind felépítés terén. Ezzel szemben a kert valamiért mindig egy sokadlagos tér marad, amit csak akkor fogunk tatarozni, amikor már nagy a baj.

Írásunkban összeszedtük, mire érdemes figyelni a kert megtervezésénél és berendezésénél.

2020.08.28 13:23
Így burkold a lépcsőket!

A különböző helyiségek burkolásánál sokszor akadnak olyan helyek, ahol kifejezetten szükség van a precizitásra és türelmes, megfontolt munkára. Ilyenek a különféle lépcsők is, amelyek általában igen nagy kihívást jelentenek a felújítási munkálatok és az építkezések során.

Írásunkban olyan támpontokat soroltatunk fel, amelyek segítenek a tervezésben és a tökéletes kivitelezésben, de szó lesz burkolatszintezésről és alternatív megoldásokról is, mint az álpadló.

3 hiba, amit elkövethetsz álpadló rendszer használatakor

Napjainkban egyre több szakember alkalmazza az álpadló rendszereket különféle problémák megoldására. Legtöbbször szintezésre, kábel és vezeték elvezetésére és álpadlós emelvények létrehozására használják.

Természetesen, ahogy minden eszköz és szerszám esetében itt is előfordulnak hibák az alkalmazáskor. Pontosan ezekről a hibákról, illetve rossz döntésekről lesz szó írásunkban!

4 ok, amiért a TLS lapszintező rendszert kell választanod

Egy tökéletes padlóhoz sajnos nem elég egy jóféle greslap, egy szép fuga és egy kis szabadidő. Ezek mellett kell még valami, amitől a felület tökéletesen sík és teljesen egyenletes lesz. Összeszedtünk 4 okot, amiért feltétlenül a TLS lapszintező rendszerére van szükséged, ha padlóburkolás előtt állsz!

 

A 3 leghasznosabb fogó amire szükséged lehet

Az összes burkolatfelújítási munkálat igényel bizonyos eszközöket, amik nélkül akár egészen szorult helyzetekbe is kerülhetünk. Szerszámos ládánknak vannak kihagyhatatlan alap darabjai, amik nélkül el sem indulunk a munkálatok helyszínére.

Most ezekből szemezgettünk és emeltünk ki 3 fogót, amelyet minden szakembernek nagy becsben kell tartania.

A lapszintező rendszerek helyes használata

A burkolatok lehelyezésekor komoly figyelmet kell fordítani a szintbe helyezésre és a precíz, szimmetrikus munkavégzésre. Ebben van segítségünkre a TLS lapszintező rendszere, amely használatával teljesen sík és egyenletes felületet érhetünk el.

Azt viszont kevesen tudják, hogy pontosan hogyan kell használni egy profi burkolatszintező rendszert. 

Ebben a cikkben a TLS lapszintezőjének helyes használatáról írunk, hogy a vele való munka gördülékeny és hibamentes legyen.

Használd ezt a 3 eszközt a tükörsima padlóhoz

A padlóburkolatok kialakításakor különösen fontos, hogy a keletkező felület tökéletesen sík, szintezett és egységes legyen. Ezt manapság már könnyedén elérhetjük, ha a megfelelő eszközöket használjuk a burkolattal fedett felület kialakításakor.

Cikkünkben bemutatunk három eszközt, amely lehetővé teszi nekünk a tökéletesen sík és szimmetrikus felület kialakítását.

Mire jó egy gyémántfúró készlet?

A flex vagy más néven sarokcsiszoló fontos kéziszerszáma az összes szakembernek. Sokrétű felhasználhatósága és nagy teljesítménye miatt gyakran használják a burkoláshoz is, különféle lyukak fúrására, élek lecsiszolására, alapok csiszolására. 

Írásunkban most a lyukak és nyílások kifúrására koncentrálunk, amihez az említett gépen kívül szükségünk van még egy magas minőségű, hosszú élettartamú gyémántfúró készletre is, amely segítségével könnyedén megbirkózhatunk a komolyabb kihívásokkal is.

Mire jó az állítható menetes szintező láb?

Ha padlóburkolatokról esik szó általában a kiindulás alapját valamilyen fix aljzat jelenti, legtöbbször beton. Erre kerülnek a legkülönbözőbb burkolatok a gres laptól a csempéig, ám léteznek helyzetek, amikor ennél kicsit nehezebb dolga van a burkolatot kialakító szakembereknek.

Ezekre a gyémántszerszámokra neked is szükséged lehet!

Akár csempézésről, akár más felújító- vagy építő munkálatról van szó, minden esetben szükség van profi és ellenálló szerszámokra, amik lehetővé teszik számunkra a precíz és hibátlan munkavégzést.

A gyémántszerszámok segítségével könnyen fúrhatunk lyukakat, vághatunk anyagokat és csiszolhatunk felületeket, ám ahhoz, hogy ezen munkák tökéletesek legyenek, célszerű kiváló minőségű és tesztelt szerszámokat beszereznünk.

Ezért szedtük össze a legfontosabb gyémántszerszámokat, amelyeknek helyet kell szorítanod szerszámosládádban.

 

A burkolatszintező rendszer használatának 3 előnye

Építkezések és felújítások egyik leglátványosabb része az, amikor a puritán aljzatra rá kerül egy csodás járólap, ami azonnal stílust és otthon érzetet kölcsönöz a vele lefedett tereknek. A hidegburkolók egyfajta művészek, akik megvalósítják elképzeléseinket és törekednek az esztétikus és megnyerő megjelenésre. Mindez precizitást és gyakorlatot igényel, de abban mindenki egyetért, hogy a legnehezebb az egységes és sík felület létrehozása, amely a későbbiekben sem deformálódik vagy süllyed.

Bizony ahhoz, hogy az előbb említett kritériumoknak saját padlónk is megfeleljen, nem elég egy jó szaki, profi eszközökre is szükség lesz, amelyek megkönnyítik a munkát. Ezen eszközök közé tartozik a burkolatszintező rendszer is, amelyet nagyon sokan felesleges hozzávalónak ítélnek meg, hiszen e nélkül is létrehoztak már számos egyenes és esztétikus felületet. De akkor miért is van szükség egy plusz körre, minek kezdje az ember a beszerzést egy jó minőségű burkolatszintező rendszerrel?

Ez fog kiderülni blogcikkünkben.

A burkolatszintező ék története

A burkolatszintezés egyik legfontosabb eleme a burkolatszintező ék, amely nélkül elképzelhetetlen lenne egy tökéletesen sík felület létrehozása. Ezen modern, perforációval rendelkező kis eszközök történetének kezdetéhez viszont vissza kell mennünk nagyjából Kr.e. 7000-ig, amikoris az első feljegyzések készültek a néhai Mezopotámia és a mostani India területén erről az egyszerű gépről.

Hogyan válasszunk burkolatot?

Írásunkban azoknak szeretnénk segíteni, akik felújítás vagy új burkolat választása előtt állnak, de nem biztosak abban, milyen helyiségbe milyen burkolatot válasszanak.

Így burkolj otthon, szakember nélkül

Ha szükségünk van valamilyen felújítási munkálatra, rendre eljutunk addig a felismerésig (persze a munka végeztével), hogy ezt valójában mi is meg tudnánk csinálni. Így van ez a burkolással is, ám sokan elfelejtik, hogy precizitás, tapasztalat és megfelelő eszközök nélkül szinte lehetetlen jó eredményt elérni.

 

A cikk azoknak a vállalkozó szellemű embereknek szól, akik kellő utánajárást követően arra jutottak, hogy mégis maguk vágnának bele a munkálatokba, szívesen megtanulnák a lapszintező használatát és szeretnék, ha az ő kezük munkája által szépülne otthonuk. Lássuk, hogyan burkolj otthon, szakember nélkül!

5 hiba, amit elkövethetsz csempézéskor

A katasztrofális hibák szinte minden munkálat során megjelenhetnek, akár profi szakembert alkalmazunk, akár magunk állunk neki az adott feladatnak. Nyilván a második esetben fordul elő gyakrabban a tévedés, ezért célszerű nagyon összeszedetten és precízen dolgoznunk, főleg, ha burkolásról és csempézésről van szó.

Összeszedtünk 5 hibát, amit Te is könnyen elkövethetsz csempézés és padlóburkolás során.

2018.05.12 12:37
TLS Csapata

MILYEN LAPSZINTEZŐT ÉRDEMES VÁLASZTANI?

2018.03.03 14:38
TLS Csapata

MIÉRT JÓ ÉS HASZNOS A TLS LAPSZINTEZŐ RENDSZEREKET ALKALMAZNI ?

 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu