Blog

Mire jó az állítható menetes szintező láb?

2020.07.01 08:52
Mire jó az állítható menetes szintező láb?

Ha padlóburkolatokról esik szó általában a kiindulás alapját valamilyen fix aljzat jelenti, legtöbbször beton. Erre kerülnek a legkülönbözőbb burkolatok a gres laptól a csempéig, ám léteznek helyzetek, amikor ennél kicsit nehezebb dolga van a burkolatot kialakító szakembereknek.

Előfordulás és felhasználás

Legtöbbször ipari épületekben, bevásárló központokban, irodákban és gyárakban találkozhatunk az álpadlóval és az azt tartó menetes talp rendszerekkel, amiknek egyfajta emelő funkciója van, így a stabil aljzat és az álpadló között el lehet vezetni létfontosságú vezetékeket, csöveket, illetve más installációs rendszereket.

Az ilyen rendszerek felépítése és megtervezése nem kis feladat, ezért általában profi szakemberekből álló csapatok alkalmazzák ezt a technikát.

A szintező talp emel, igazít, korrigál

A szintező talp emel korrigál és igazít

A menetes talpakra épült rendszerek tervezésekor figyelembe kell venni az aljzat attribútumait, hiszen az álpadlós megoldással akár egyenetlenségeket és lejtőket is könnyedén korrigálhatunk.

A menetes talpak felső-, illetve alsó részére egyaránt felhelyezhetőek különféle korrekciós elemek, amelyekkel kivitelezhető az előbb említett lejtő- és egyenetlenség korrekció. Természetesen e mellett magasság- és mélység korrigálásra is nyílik lehetőségünk, amit a talpak menetei és állíthatósága tesz lehetővé. Sőt extrémebb esetekben akár lépcsőszerkezetek és emelkedők létrehozására is alkalmas.

Biztonság és stabilitás

A szintező lábak biztonságosak és stabilak

A már említett talpak és kiegészítők komoly tesztelésen esnek át a forgalomba kerülés előtt és ez nincs másként a TLS termékeinél sem. Minden elem és a kiépítésre kerülő rendszer is átesik egy súlyeloszlás próbán, illetve különféle tesztekkel mérik a rendszereket akusztikai-, tűzvédelmi- és épületfizikai szempontokat figyelembe véve.

Ha a terhelési és mechanikai teszteknek is megfelelnek az elemek, azután kerülhetnek csak kereskedelmi forgalomba ezzel védve a kiépítést végző szakembereket és a kész rendszert használókat.

Alternatív felhasználási módok

Az állítható menetes szintező lábak felhasználási területei

Mint ahogy más elemeket, így az állítható menetes talpakat is sokrétűen alkalmazzák. Nem ritka felhasználásuk a konyhabútoroknál, standok felépítésénél, de rendre találkozhatunk egyszerűbb emelvények, dobogók esetében is velük.

A hasonló kivitelezések előtt érdemes alaposan körül járni a projektet és megtervezni a legapróbb részleteket, így elkerülhetőek lesznek a későbbi problémák.

Szintező talpak beszerzése

Szintező talpak a tls webáruházban

Ahogyan a legtöbb építőelemre és szerszámra, úgy az állítható menetes talpra is igaz, hogy csak és kizárólag leinformálható forrásból származó termékekben érdemes gondolkodni. A megfelelő utánpótlási lehetőség is fontos szempont, ezért ajánlatos a TLS termékeit választani, hiszen a mellett, hogy minden előírásnak megfelelnek, még árszabásuk is kedvező és a kiegészítők palettája is sokrétű.

A TLS Terrace álpadló rendszer elemeit és állítható szintező lábait ITT találod! További blogcikkeinkért pedig kattints IDE!  

olcsobbat.hu simplepay_hu_v2