Használati leírás

  1. Lépés – Talpak behelyezése:

Hordja fel a ragasztóanyagot a burkolandó aljzatfelületre, majd fektessen rá egy lapot. Óvatosan illesszen be 2-2 db talpat a burkolólap alá a lapvégekhez közel. A burkolólap méretétől függően szükség esetén helyezzen be akár több talpat is egymás után a minél  pontosabb szintezés érdekében. A talpak és az ékek négyzetméterenkénti szükséges mennyiségek kiszámolásához a mérettáblázat segédlet nyújt segítséget.

  1. Lépés – Burkolólapok elhelyezése:

Fektesse le a következő burkolólapot is a ragasztóba, a lapot tolja ütközésig a talpakhoz, hogy azok ellentartsanak és biztosítsák a megfelelő fugatávolságokat (1mm vagy 2 mm). Óvatosan csúsztassa be az ékeket a talpnyílásokon keresztül addig, amíg a 2 lap egymáshoz képest síkba nem kerül.

 

  1. Lépés – Ék behelyezése és feszítése:

Óvatosan csúsztassa be az éket a talpnyílás felső részébe és tolja egyenesen előre az éket kézi erővel addig, amíg a 2 burkolólapot egymáshoz képest síkba nem feszíti. Ezután az erre a célra alkalmazható speciális állítható fogóval feszítse meg az éket a talpnyílásban. Ezután ellenőrizze, hogy a szintezés megfelelő-e, azaz nincs a két burkolólap között magasságkülönbség. Ha rendben van, akkor jöhet a következő lap fektetése és illesztése.

  1. Lépés – Ék és talp eltávolítása:

Miután végzett a teljes felület leburkolásával, várjon 24 órát, amíg a csemperagasztó anyag teljesen meg nem szilárdul. Száradás után gumikalapáccsal üsse ki az ékeket és talpakat, az ékre merőleges irányban. Határozottan üssön rá az ék oldalára a burkolólapok csatlakozási irányában. Így a talp el fog törni, majd eltávolodni a burkoló lapoktól.  Az eltávolítás után a csempék közötti fugarés szabadon és akadálymentesen fog maradni a tökéletes fugázási művelethez.

  1. Lépés – Ék összegyűjtése:

Miután kitörte az összes talpat a teljes leburkolt felületről , akkor seperje össze a kitört műanyag alkatrészeket ( talpak és ékek ) , majd gondosan válogassa szét és gyűjtse össze a többször használatos ékeket a talpaktól , így az ékeket fel tudja hasznosítani a következő munká(k)nál. A legközelebbi burkolásnál elegendő lesz már csak a szükséges mennyiségű és méretű talpakat beszerezni és megvásárolni.

TLS Használati útmutató letöltése

 

olcsobbat.hu simplepay_hu_v2