Blog

A lapszintező rendszerek helyes használata

2020.08.01 13:22
A lapszintező rendszerek helyes használata

A burkolatok lehelyezésekor komoly figyelmet kell fordítani a szintbe helyezésre és a precíz, szimmetrikus munkavégzésre. Ebben van segítségünkre a TLS lapszintező rendszere, amely használatával teljesen sík és egyenletes felületet érhetünk el.

Azt viszont kevesen tudják, hogy pontosan hogyan kell használni egy profi burkolatszintező rendszert. 

Ebben a cikkben a TLS lapszintezőjének helyes használatáról írunk, hogy a vele való munka gördülékeny és hibamentes legyen.

Hogy burkoláskor tükörsima felületet kapj, bemutatjuk hogyan használd helyesen az ékes lapszintező rendszert. Ezzel a módszerrel garantált a profi, precíz munka!

Burkolás előkészületek

tls ékes lapszintező rendszer előkészítése

Először célszerű minden burkolatszintezéshez szükséges eszközt kikészítenünk. Ellenőrizzük, hogy meg van e a megfelelő mennyiségű burkolatszintező talp, burkolatszintező ék és rendelkezésünkre áll e a lapszintező fogó. Ha mindezek megvannak, neki is állhatunk a munkálatoknak.

Ékes lapszintező használata: munkálatok

tls ékes lapszintező rendszer használata

Lapszintezés tekintetében fontos, hogy lehetőség szerint gyorsan és precízen dolgozzunk, így rengeteg időt és energiát tudunk megspórolni.

Az előzetesen előkészített felületre felvisszük a csemperagasztót egy fogazott glettvassal, majd lerakjuk az első lapot. Itt jön képbe a TLS burkolatszintező rendszere.

A lapok méretétől függően 2-3 lapszintező talpat helyezünk a burkolat alá úgy, hogy a talpak egyenlő távolságra legyenek egymástól. Ha ezt megtettük, akkor máris letehetjük a következő lapot, amelyet szorosan a másik mellé helyezünk, ha szükséges egy gumikalapáccsal igazíthatunk még a lapok helyzetén.

tls lapszintező fogó használata

Ezután a lapszintező talpak nyílásaiba helyezzük a lapszintező ékeket. Érdemes szisztematikusan, egy irányba haladni, így könnyen kiszámolhatjuk, hogy hány talpra és ékre lesz szükségünk. Ezt követően elővesszük a TLS lapszintező fogót, amelyet beállítunk és végig haladunk vele a lehelyezett talpakon. Fontos, hogy a lapszintező fogót ne állítgassuk a művelet közben, így elkerülhetjük az esetleges egyenetlenségeket.

Ha az összes talppal és a lapok lehelyezésével is végeztünk, akkor meg kell várnunk a szilárdulási időt, amely a legtöbb esetben kb. 24 óra.

Másnap, amikor a csemperagasztó kellő mértékben megszilárdult, következhet az ékek eltávolítása. Ezt végre tudjuk hajtani egy gumikalapáccsal, de acélbetétes munkavédelmi cipőnk orra is tökéletes a feladat elvégzésére.

A talpak perforációja miatt a folyamat kifejezetten könnyen elvégezhető, csak arra kell figyelnünk, hogy a talpakat oldal irányú ütés érje, így tökéletes lesz a leválás.

Ha az összes lapszintező talpat és lapszintező éket ily módon eltávolítottuk, söpörjük össze a levált részeket és szedjük össze a lapszintező ékeket, hiszen ezeket könnyedén felhasználhatjuk következő munkáink során.

Ezzel a burkolatszintezés folyamata véget is ért, a folyamat legnagyobb előnyei közé tartozik, hogy a kialakított felület sima és egyenletes lesz, ráadásul a lapszintező talpaknak köszönhetően a tökéletes fugatávolság is adott, így elkerülhető az ékek és fugakeresztek használata.

A TLS burkolatszintező rendszerével könnyedén és gyorsan leszünk képesek sík, egyenletes és esztétikus felületeket kialakítani vízszintes és függőleges alapokon egyaránt.

Webáruházunkban minden termék kiválóan megtervezett, precízen legyártott és szakszerűen ellenőrzött, ráadásképp kiváló ár-érték arányunk miatt tökéletes választás szakembereknek, cégeknek és vállalkozó szellemű magánszemélyeknek is.

olcsobbat.hu simplepay_hu_v2