Blog

A vákuumos lapvibrátor használata - előnyök és tippek

2024.02.13 16:35
A vákuumos lapvibrátor használata - előnyök és tippek

Akik rendszeresen csempéznek, tisztában vannak ennek a szakmának a nehézségeivel és jól tudják, hogy ezek bizonyos részénél a vákuumos lapvibrátor használata megoldást kínálhat. Amíg a kezdetekben még maximum 15x15 cm mázas kerámialapokat alkalmaztak, addig az építőipar fejlődésével, az igények növekedésével, az átmérők és egyben a vastagságok is drasztikusan megugrottak. Manapság már nem ritka az esetenként 1 négyzetméter átmérőjű burkolólapok alkalmazása sem.

Ezeknek a lehelyezése egy embernek már nehézkes feladat, nem beszélve a ragasztóanyag hatékony eloszlatásáról. Ugyanis, ha levegő marad a lapok alatt, akkor idővel könnyen vezethet azok felválásához, aminek az esélyét érdemes csökkenteni.

Kézzel nyomkodva, gumikalapáccsal ütögetve már nem lehet célt érni, ezért is kerül előtérbe a vákuumos lapvibrátor használata, ami rengeteg felesleges munkától kíméli meg. Ismerje meg a készüléket és a vele való hatékony munkát a mostani cikkünkből!

Mi az a vákuumos lapvibrátor és miként működik?

A vákuumos lapvibrátor olyan elektromos kézi berendezés, ami mondhatni 2 az 1-ben funkciót lát el.

Könnyen illeszkedik a kézbe és csúszásmentes fogantyúval rendelkezik. Van rajta egy tapadókorong, ami vákuumos emelőként szolgál. Ez típustól függően, akár 150 kg terheléssel is megbirkózhat.

Ennek köszönhetően, a nagyobb méretű lapokat már egyedül is a helyére illesztheti, ugyanis a központi stabil fogást garantálja a készülék.

elektromos vákuumos lapvibrátor

A csoda pedig most jön! A csempe lapvibrátor el van látva egy kis motorral, ami bizonyos frekvenciájú rezgéseket bocsájt ki. Ez arra szolgál, hogy áthaladva a csempe anyagán, elősegítse a ragasztó könnyű eloszlatását.

A gyakorlatban, a folyamat során, a vibráció hatására, a lapok széleinél megjelenik majd a plusz ragasztóanyag, amit el kell távolítani. Ezzel együtt, a beszorult levegő szintén távozik és ilyen formában garantált az erős tapadás.

Így történik a vákuumos lapvibrátor használata!

A csempe lapvibrátor bevetése előtt mindig ellenőrizze, hogy a tapadókorong felülete teljesen tiszta-e és a készülék be van-e kapcsolva! Ezt követőn, a lapra helyezve, majd a fogantyút meghúzva, vákuum képződik. Ekkor megemelheti a lapot és a helyére illesztheti.

Ekkor kezdődhet a vibrálás. Ezt egy gombbal indíthatja el, majd több funkcióban módosíthatja az intenzitást. Érdemes alacsonyabb fokozaton kezdeni a munkát, majd lassan emelni a teljesítményt.

Mozgassa egyenletesen a lap felületén a készüléket és ne hagyjon ki egyetlen pontot sem! Érdemes több alkalommal átmenni egyes részeken. Induljon középről és úgy haladjon a szélek felé, hogy egyenletesen szorítsa ki a beszorult levegőt és a felesleges anyagot! A vákuumos lapvibrátor használata után tisztítsa meg a korongot, majd jöhet az újabb lap. Ennyire egyszerű a művelet.

Milyen előnyökkel jár a vákuumos lapvibrátor használata?

A bevetésével nagyban javíthatja a munkájának minőségét. Erősebb tapadás jön létre a ragasztó és a felületek között. A kiszorított levegőnek hála, biztosan nem fog kopogni a csempe. Padlók és falak esetében, nehezebben hozzáférhető helyeken is stabilabban illeszthetőek be az elemek.

Az sem mellékes, hogy a vákuumos lapvibrátor használata lecsökkenti az üvegek, csempelapok sérülésének vagy törésének kockázatát, mivel a tapadókorong biztonságosan tartja az elemeket. Ilyen formában pedig nem kell kézzel vagy más eszközzel nyomni, ütögetni azokat.

Milyen típusú vákuumos lapvibrátorok léteznek és melyiket válassza?

Mivel a vákuumos lapvibrátor használata bemutatásra került, ismerje meg a különféle készülékeket, hogy biztosan a megfelelőt tudja beszerezni a kívánt munkához!

csempe lapvibrátor használata

A TLS kínálatában több burkoló vibráló áll rendelkezésre, így biztosan megtalálja azt, amelyik az igényeinek leginkább megfelel. Itt van például a TLS-PV10-1 vákuumos csempe lapvibrátor.

Amennyiben a csempék átmérője, amiket ragasztani szeretne, 30 és 180 cm között változik, akkor biztosan jól jár ezzel a típussal. Mivel a csomag tartama csak 1 akkumulátor, aminek üzemideje maximum 4 óra, így kisebb volumenű munkákhoz kiváló.

Ezzel szemben, a TLS-V11-2 vákuumos lapvibrátor 2 darab akkumulátort tartalmaz, ezek egyenként rendelkeznek 4 órás üzemidővel. Ilyen módon, amíg az egyikkel dolgozik, a másikat töltheti, így folyamatosan tud dolgozni 8 vagy annál is több órán keresztül.

A készülék el van látva egy digitális kijelzővel is, amin jól nyomon lehet követni a beállított értékeket. A 160 mm átmérőjű szívókorong 130 kg terhelhetőséggel bír és ideális a 30-150 cm átmérőjű lapokhoz. A csempék mellett, az üveglapok ragasztásánál is kiváló segítséget kínál.

Választás során pedig mindig tartsa szem előtt a burkolandó anyagot, azok átmérőjét, vastagságát, a ragasztó típusát, a munka időtartamát és természetesen a pontos árat, bár ez utóbbi garantáltan meg fog térülni, a rendszeres bevetése mellett.

Alkalmazza bizalommal a technológia ezen új vívmányait és hozza ki belőlük a maximumot!

olcsobbat.hu simplepay_hu_v2