Blog

3 hiba, amit elkövethetsz álpadló rendszer használatakor

2020.09.22 09:50
3 hiba, amit elkövethetsz álpadló rendszer használatakor

Napjainkban egyre több szakember alkalmazza az álpadló rendszereket különféle problémák megoldására. Legtöbbször szintezésre, kábel és vezeték elvezetésére és álpadlós emelvények létrehozására használják.

Természetesen, ahogy minden eszköz és szerszám esetében itt is előfordulnak hibák az alkalmazáskor. Pontosan ezekről a hibákról, illetve rossz döntésekről lesz szó írásunkban!

1. hiba: Rossz választás

iránymutatás műanyag álpadló rendszerek használatához

Talán a leggyakrabban ez a hiba fordul elő. Előismeret és utánajárás nélkül nem tűnik jó ötletnek beszerezni az álpadló rendszert, mégis sok mindenkivel előfordul ez. Könnyedén elkerülhető ez a ballépés abban az esetben, ha szakértőktől kérdezzük meg az adott munkához milyen álpadló rendszert célszerű használni.

Alap esetben műanyag és fém álpadló rendszereket alkalmaznak. Legtöbbször az dönti el melyik verziót használjuk, hogy milyen magasságú álpadlót szeretnénk létrehozni, illetve mekkora teherbírásúnak kell lennie a kialakuló felületnek. Természetesen az sem mindegy mivel burkoljuk be az álpadlóval kialakított felületet, hiszen legtöbbször más-más anyaghoz eltérő összetételű és kialakítású álpadlóra van szükség.

A TLS álpadló rendszerei minőségi anyagból készülnek, teherbírásuk nagyszerű és a folyamatos gyártásnak köszönhetően könnyen beszerezhetőek, utánpótolhatóak.

2. hiba: Helytelen lehelyezés

 műanyag álpadló rendszerek helytelen használata

A második legyakoribb hiba, az álpadló elemeinek helytelen lehelyezése, hanyag kialakítása és a mérések el nem végzése. Fontos, hogy mielőtt nekiállunk tervezni megvizsgáljuk, milyen terhet kell elbírnia a felületnek, milyen külső hatásoknak van kitéve és milyen burkolattal lesz ellátva.

Egy összefüggő terület vagy helyiség álpadlóval létrehozott talajánál kiemelten fontos, hogy minden elem a helyén legyen és megfelelően legyen rögzítve, hiszen, ha ez nem történik meg, a felület akár balesetveszélyes is lehet.

A lehelyezéskor figyeljünk a lábak távolságára és a precíz lehelyezésre. Előfordulhat, hogy valamit rosszul tervezünk, vagy keletkezik egy olyan akadály, amivel nem számoltunk, ezért a beszerzéskor próbáljunk kellő ráhagyással vásárolni, így nem kell zavarba jönnünk, ha valami változás történik az eredeti elképzelésekhez képest.

3. hiba: Szervízablak kihagyása és nem megfelelő vízelvezetés

álpadló rendszer szervízablak

E két hiba legfőkébb az irodák és a teraszok esetén fordul elő, ám mindkettő olyan baklövés, amely később komoly problémákat okozhat. A szervízablak a legtöbb esetben egy padlóelem, amely kivehető a helyéről, így lehetőség nyílik az álpadló holtterében húzódó vezetékek és berendezések karbantartására, kiépítésére. Ha ezt az elemet nem tervezzük be, illetve nem készítünk szervízablakot, akkor előfordulhat, hogy a holttérben futó vezetékek és berendezések javításához fel kell szednünk a padlót, ami költség és időigényes lehet.

A vízelvezetés problémaköre sokkal inkább a teraszok rákfenéje, már ha nincs megfelelően megtervezve és kivitelezve. A rossz helye vezetett esővíz akár komoly beázásokat is okozhat, sőt extrémebb esetben az álpadló rendszer tönkremenetelét is okozhatja, ezért hatványozottan fontos, hogy a kiépítésnél vegyük figyelembe a humiditási tényezőket.

Ha e három hibát elkerüljük és a TLS álpadló rendszereit használjuk, akkor sikerünk már csak a befektetett időn és a precíz munkán múlik.

 

olcsobbat.hu simplepay_hu_v2